itu-njit-cift-diploma-tr


İstanbul Teknik Üniversitesi

Elektrik-Elektronik Fakültesi

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü

İle

New Jersey Institute of Technology

Newark College of Engineering

Electrical and Computer Engineering Department

Arasında Oluşturulan Lisans Çift Diploma Programı

 

İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında ülkemizde ve dünyada araştırma altyapısı ve geçmişten gelen birikimi ile en öncü birimdir. İTÜ sahip olduğu bu altyapı ve deneyimi, New Jersey Institute of Technology, Newark College of Engineering ile işbirliği yaparak uluslararası düzeyde yüksek standartlı mühendisler yetiştiren eğitim öğretim programlarına yönlendirmiştir. Türkiye’de açılmış gerçek anlamda ilk uluslararası lisans programıdır. Bu programda, hem İTÜ, hem de NJIT tarafından kabul edilecek öğrenciler birlikte eğitim göreceklerdir. 

 


2022 – 2023 akademik yılı için puanlar ve kontenjanlar.
Programın Yabancı dil koşulları.
Aday öğrenciler el kitabı.
Mevcut öğrenciler için el kitabı.


İTÜ gibi köklü bir geçmişe sahip olan ve 1881 yılında kurulan NJIT; 136 lisans, 41 master ve 19 doktora programı ile teknolojik bir araştırma üniversitesidir. Üniversite, Fakülteler ve tüm programlar Orta Amerika Derneği ve Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından akredite edilmiştir. Programların her birinin ayrı ayrı akreditasyonu vardır. NJIT, öncü araştırma üniversitelerinden biridir ve yüksek nitelikli mühendis yetiştiren en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır.

 

Bu kapsamda 2014 yılından itibaren, İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü ile New Jersey Institute of Technology, Newark College of Engineering, Department of Electrical and Computer Engineering tarafından ortak çift diploma lisans programı birlikte yürütülmektedir.

 

Bu program ile hızla gelişen Elektronik ve Haberleşme Teknolojilerine ayak uydurabilecek üst düzey bilimsel ve teknolojik bilgi birikimine sahip uluslararası düzeyde rekabetçi ve tanınırlığı olan yetkin mühendislerin yetiştirilmesi sağlanacaktır.

 

 

Program Esasları:

 

Program 4 yıllık lisans eğitimini içermektedir ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği disiplinini kapsayacaktır. Bu lisans programından başarıyla mezun olacak öğrencilere İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, New Jersey Institute of Technology ise Electrical Engineering lisans diplomaları vereceklerdir.

 

Program eğitimi yıl paylaşımı esasına göre 2 yılı İTÜ’de ve 2 yılı da NJIT’de yapılacaktır.

 

  4 Yıllık lisans eğitimi yıl paylaşımı:

  • 1.Yıl İstanbul Teknik Üniversitesi’nde
  • 2.Yıl New Jersey Institute of Technology’de
  • 3.Yıl İstanbul Teknik Üniversitesi’nde
  • 4.Yıl New Jersey Institute of Technology’de

 

Program öğrenim dili İngilizce’dir. Yabancı dil yeterlik koşulunu (TOEFL’dan minimum IBT=79) sağlayamayan öğrenciler İngilizce hazırlık eğitimi 4 yılın dışında ayrıca İTÜ’de verilecektir.

 

Programa eğitim ücreti İTÜ’de yıllık 5000 USD, New Jersey Institute of Technology’de ise lisans eğitimi alan New Jersey eyaleti vatandaşı öğrencilerin ödediği (in-state) ücrete eşit olacaktır. http://www5.njit.edu/bursar/tuition/ .

 

Programa ilk öğrenciler 2014 Lisans Yerleştirme sınavı ile alınmaya başlanmıştır.