ISLETME 20
 

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi (AzMİU), 1920 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde “İnşaat Fakültesi’’ olarak, 1930-34 yıllarında bağımsız bir Yapı Enstitüsü olarak ve 1934 yılında Azerbaycan Sanayi Enstitüsü'nde “İnşaat Fakültesi’’ olarak eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Azerbaycan Politeknik Enstitüsü'nün kurulmasıyla birlikte "İnşaat Fakültesi’’ bu kuruma taşınmıştır. Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu kararıyla 1975 yılında Azerbaycan İnşaat Mühendisliği Enstitüsü adıyla kurulmuştur. 2000 yılında, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi olarak yeniden adlandırılmıştır. Hâlihazırda toplam 49000 m2 alana sahip olan Üniversite, 5 eğitim binasında yer alan 8 fakülteden oluşmaktadır. Mevcut 7036 öğrencisi olan AzMIU’da uluslararası eğitim programları da yer alıyor. Eğitim dilleri Azerice, Rusça ve İngilizce'dir.

 

Program Hakkında

 

İnşaat Mühendisliği ortak lisans programının süresi 4 akademik yıl olacaktır. 4 akademik yıllık programın azami süresi ise 7 akademik yılı geçmeyecektir.

 

Öğrenciler ortak programın 1. sınıf ve 2. sınıfını AZMİU’da, 3. sınıf ve 4. sınıfı ise İTÜ’de İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde birlikte okuyacaklardır.

 

Yabancı Dil Koşulu

Programın eğitim dili İngilizce’dir. Öğrencilerin uluslararası dil sınavlarından TOEFL için en az 65 (IBT) puan, İTÜ ve AZMİU üniversitelerinin yapacağı dil sınavından en az 60 puan almaları gereklidir.

TÜRKİYE’DE ALINAN TOEFL İBT SINAV SONUÇLARI SADECE DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİN TOEFL SINAV MERKEZLERİNDEN ALINDIĞI TAKDİRDE GEÇERLİDİR.

 

Ücretler

Programların akademik yıl başına öğrenim ücretleri İTÜ’deki hazırlık sınıfında 13.360 TL, lisans eğitiminde ise yıllık 19.888 Türk Lirasıdır. AZMIU’daki öğrenim yıllarında alınacak ücret bilgisi, ilgili Üniversitenin web sayfasında duyurulacaktır. Eğitim harcı dışındaki kişisel harcamalarından öğrenci kendisi sorumludur.

ÖNEMLİ NOT: İTÜ'deki dönemler için Çift Diploma Programları öğrenim ücretleri, Vakıfbank şubelerinden öğrenci numarasıyla ya da Vakıfbank ATMlerinden yine öğrenci numarasıyla ödenmektedir. Herhangi bir IBAN numarasına ödeme yapmayınız.



Bu programı tercih edebilmek için adayların ilgili yerleştirme puanının en az 305 olması gerekmektedir.

 

İLETİŞİM

 

İnşaat Mühendisliği  Bölümü

Adres: 
İTÜ İnşaat Fakültesi
İnşaat Mühendisliği Bölümü
34469 Maslak İstanbul 

Telefon: 
0 212 285 3415 

E-posta: insaatmuh@itu.edu.tr



İTÜ Program Koordinatörü

Prof. Dr. Kadir Güler

E-posta: kguler@itu.edu.tr



AzMIU Koordinatörleri

Necibe Nesibova

necibe.nesibova@edu.gov.az

 

Muxlis Hajiyev

hajiyevmuxlis@mail.ru