ISLETME 20
 

Sevgili Öğrenciler,


İTÜ – SUNY İşletme Lisans Programını tercih ederek içinde bulunduğumuz çağın en geçerli mesleklerinden birini edinme şansına sahip olacaksınız.  Programımıza başladıktan sonra hem Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi olan İTÜ'de hem de İşletme öğreniminde dünyada lideri olan Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerinden biri olan SUNY New Paltz'da eğitim almanın tüm avantajlarından yararlanarak mezun olduğunuzu göreceksiniz. Yurtdışı yaşam deneyimi ve kültürüne sahip olacağınız için sadece mesleki olarak değil özel yaşamınızda da birçok engeli aşmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olan dünya vatandaşları olarak mezun olacaksınız. 


 

Sizlerin hem mesleki hem de sosyal olarak geleceğini şekillendirebilen, yaşam boyu öğrenmeyi öğrenmiş mutlu bireyler olarak yaşama hazırlanabilmeniz için yurtdışı eğitim, öğretim ve yaşam deneyimine sahip öğretim üyesi kadrosu olarak tüm desteğimizle yanınızda olacağız. 

 

En kısa zamanda buluşmak ve görüşmek üzere...

 

Prof. Dr. Hatice CAMGÖZ AKDAĞ

 

 

 

İTÜ İŞLETME BÖLÜMÜ

 

1977 yılında İşletme Mühendisliği Fakültesi olarak kurulan bugünkü İşletme Fakültesi bünyesinde, İşletme Mühendisliği,  Endüstri Mühendisliği ve Ekonomi olmak üzere üç bölüm bulunmaktadır. İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü tarafından halen ITU-SUNY İşletme, İşletme Mühendisliği (TR ve ING) lisans programları ile beraber 8 farklı yüksek lisans ve doktora programı yürütülmektedir. İTÜ İşletme Fakültesi'nde kayıtlı toplam 1000 kadar lisans ve 400 kadar yüksek lisans ve doktora öğrencisi vardır. İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü programları ve kadrosu hakkında daha fazla bilgiye www.islmuh.itu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

2021 – 2022 akademik yılı için puanlar ve kontenjanlar.
Programın Yabancı dil koşulları.
Aday öğrenciler el kitabı.
Mevcut öğrenciler için el kitabı.

SUNY-NEW PALTZ

 

SUNY- New Paltz, New York Eyaleti Üniversiteler Sistemine bağlı New York şehrine arabayla 90 dakika uzaklıkta Hudson Nehri Vadisinde kurulmuş New Paltz şehrindeki Üniversite Kampüsüdür. SUNY New York eyaletindeki toplam 64 yerleşkesiyle dünyanın en büyük eyalet sistemidir. 5000'e yakın sayıda yükseköğretim programının yürütüldüğü bu sistemde, kayıtlı 400,000'in üzerinde öğrenci bulunmaktadır. 

SUNY-New Paltz, işletme, eğitim bilimleri, güzel sanatlar ve sahne sanatları, doğa bilimleri mühendislik ve fen edebiyat fakülteleri ile dünya üniversiteleri ile rekabet edebilen bir üniversitedir. Üniversitenin tüm lisans ve yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenci sayısı toplam 7700 kadardır. Üniversite uluslararası eğitime yönelik yaklaşımının bir göstergesi olarak her yıl ellinin üzerinde ülkeden 500 kadar yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. SUNY- New Paltz hakkında daha fazla bilgiye www.newpaltz.edu adresinden ulaşılabilir.

 

Bu program, İTÜ ve SUNY-New Paltz Üniversiteleri arasında yapılan bir lisans programıdır. Program 2003-2004 öğretim yılından itibaren öğrenci kabul etmiş olup 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Programın normal süresi 4 takvim yılıdır. Programın tamamı İngilizcedir. Dil yeterliliğini sağlayamayanlar, bir yıl süreyle İTÜ İngilizce Hazırlık Okuluna devam ederler. Programa kabul edilecek öğrenci sayısı 2021-2022 öğretim yılı için 35 kişidir. (% 50 burslu 1 kişi) Program, yeni sisteme göre, Eşit Ağırlık puanı ile öğrenci kabul eder. İşletme Çift Diploma programının eğitim yapısı;

1. yıl İTÜ'de,
2. yıl İTÜ'de,
3. yıl Güz dönemi İTÜ'de,
3. yıl Bahar ve takip eden Yaz dönemi SUNY New Paltz'da,
4. yıl SUNY New Paltz'ta olacak şekildedir.


Program sonunda mezuniyete hak kazananlar, İşletme dalında hem SUNY- New Paltz hem İTÜ lisans diploması alırlar. Programa kabul edilecek öğrenciler İTÜ'deki derslerini, İTÜ Maçka Kampüsü İşletme Fakültesi binasında alır.