ÜNİVERSİTE

SUNY FASHION INSTITUTE OF TECHNOLOGY

Moda Tasarımı

Şartlı başlama yoktur.

Moda Tasarımı Programı’nda öğrenim dili İngilizce’dir. Öğrencilerin öğrenime başlayabilmeleri için yeterli düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Bu sebeple, öğrenciler İngilizce dil seviyesini tespit eden TOEFL (Test of English as a Foreign Language) ya da PTE (Pearson Test of English) sınavlarına girip başarılı olmak zorundadırlar. Programa kabul edilen; fakat yabancı dil sınavlarından yeterli puan alamayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’nda yoğun İngilizce eğitimi alacaklardır. Öğrenciler dil koşulunu sağlamadıkları sürece lisans programına başlayamazlar. Öğrencilere yabancı dil koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl verilir. 2 yıl sonunda yabancı dil koşulunu sağlayamayan öğrencilerin kaydı silinir. TOEFL ve PTE sınavlarının geçerlilik süresi 2 yıldır.

TÜRKİYE’DE ALINAN TOEFL İBT SINAV SONUÇLARI SADECE DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİN TOEFL SINAV MERKEZLERİNDEN ALINDIĞI TAKDİRDE GEÇERLİDİR.

UOLP HAZIRLIK PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ.